Присъединете се към кварталните инициативи по градинарство, призовават от Община Асеновград

Книгите „52 стъпки за по-зелен град“ и „Отпадъци в ресурси“ ни съветват как се храним, за да опазваме природата. Община Асеновград разчита на съвместните усилия с граждани за постигане на добър резултат.

Производството на нашата храна струва скъпо на дивата природа. Почти половината от територията на Европа е заета от земеделски площи. Земеделието ползва повече от 1/3 от водата на стария континент, както и милиони тонове изкуствени торове и огромни количества енергия. Храната струва пари и не е редно да се изхвърля. Нека направим така, че да не купуваме повече, отколкото ни е нужно. Добре е да съхраняваме нетрайните храни в хладилника и да следим кога изтича срокът им на годност, за да сме сигурни, че няма да изхвърлим нищо.

От Община Асеновград призовават: Присъединете се към кварталните инициативи или Вие инициирайте реализирането на идеи за екологично градинарство. Биологичните градинки пред блока са места, в които можем да се събираме и общуваме със съседите си. Помагат на децата и възрастните да научат как се отглеждат растенията. Доближават ни до природата и насърчават уважение към биоразнообразието. Всеки от нас може да организира квартална еко градина и да се научим как да отглеждаме овощни дръвчета, билки или обикновени цветя с помощта на природни средства.