Продължава обработката на зелените площи срещу кърлежите в Асеновград

От Община Асеновград обявиха, че продължава пръскането на зелените площи в града срещу кърлежи. На 5 май са напръскани улиците „Шести януари“, „Генерал Дандевил“, кръстовището между улиците „Охрид“ и „Драгоман“, булевард „Булгария“, кръстовището между булевард „България“ и „Васил Левски“ , и кръговото между улиците “ Марица“ и „Шести януари“, кръговото при „Калцит“ и Старата мандра.Изпълнението на графика за обработването на градинки и паркове зависи от метеорологичните условия.За петък, 7-ми май, са предвидени за пръскане: малкия парк, парка на улица „Цар Освободител“, площад „България“, гарова градина (на улица „Васил Левски“), улица „Борислав“. Всички останали паркове вече са обработени. От градската управа поясняват, че повторно ще се пръска малкия и Градския парк, градинката пред Историческия музей, както и площада на Асеновград.
След приключване на дейността се поставят указателни табели с датата и часа на обработката, на които се посочва, че за период от 24 часа в съответните тревни площи не трябва да се допускат деца и домашни любимци.
Въпреки че няма постъпили сигнали в Общината, гражданите се призовават, ако констатират наличие на кърлежи в някоя от необработените зони, да сигнализират, за да може същата да бъде предвидена в по-ранен етап от графика.