Проф. Балтов: При ваксината на „АстраЗенека“ е хубаво да не се употребява твърд алкохол

В интервю тази сутрин, за една от централните медии в страната, Проф. Балтов заяви, че при ваксината на „АстраЗенека“ е хубаво да не се употребява твърд алкохол. „Да се избягват тежки физически упражнения. Ваксината на „АстраЗенека“, понеже тя е векторна ваксина, понякога някои от ваксинираните вдигат температура до 24 часа след поставянето й.

Припомняме, че днес в МБАЛ Асеновград върви кампания за имунизация срещу COVID 19, а васкината, която се поставя е тази на „АстраЗенека“.

„Относно това дали бременни и кърмачки трябва да се ваксинират – винаги казвам, че най-добре е да се свържат със специалист по акушерство и гинекология, защото те са запознати със спецификите. Аз бях изненадан от становището на нашата АГ организация, които казаха, че едва ли не 6 месеца преди забременяване не трябва да се ваксинира. Това е едва ли не презастраховане. Вероятно изчакват да излязат нови резултати и тогава вероятно ще преосмислят становището си“.

„Ако има достатъчно брой ваксини, желанието е огромно и в понеделник може да вземем такова решение“, каза той в отговор на въпрос дали „зелените коридори“ за ваксинация ще продължат през седмицата.“, каза още директорът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.