Работилница за сурвачки организираха в детска градина „Дружба”

  Истински Коледен празник организираха в ДГ „Дружба” по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници. В трета група в детското заведение родители и деца се бяха събрали, за да си припомнят колко завладяващи, носещи празнично настроение, са традиционните български песни, танци и обичаи. Малчуганите представиха стихове на Коледно-Новогодишна тематика, но показаха и че могат да танцуват.

  Веднага след подготвената програма дойде ред и на работилницата за сурвачки, която децата очакваха с нетърпение. Всяка година в детската градина се организират различни прояви, свързани с празниците, но такъв тип работилница – за първи път, споделиха възпитателите г-жа Русева и г-жа Иванова.

  В групата кипеше усилена работа, в която се включиха и деца, и родители, но накрая стана ясно, че тя си е заслужавала, за да се получат красиви, традиционни сурвачки. Оставихме малките възпитаници на детската градина да довършат своите сурвачки, след което да ги изложат за оценка от специално сформирано за целта жури. А на фона на всички тези изпъстрени със цветове, благодарение на детското въображение, изделия, всяко от което уникално, ние отреждаме на всички първото място.

СПОДЕЛИ