Работодатели представиха свободни работни места на „Трудова борса“ в Асеновград

Дирекция „Бюро по труда“ – Асеновград проведе „Трудова борса“. Тя се състоя във фоайето на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в града. Трудовата борса обичайно се провежда през пролетта или лятото, но тази година заради пандемията от коронавирус се наложи събитието да бъде отложено за по-късен етап.

В мероприятието трябваше да вземат участие общо шестима работодатели, но впоследствие двама от тях не са успели да присъстват. Заради въведените противоепидемични мерки, които са в сила до днес вечерта, броят на безработните бе ограничен до близо 30 души, при спазване на дистанция от 1,5 метра.

Сред четиримата работодатели бяха представител на фирма производител на фарове за известна марка автомобили. Интересът от гражданите бе най-голям именно за свободните позиции в това предприятие. Имаше представител на офиса за Военен отчет, при когото се спираха не само мъже, но и жени, желаещи да кандидатстват за военнослужещи. Шивашка фирма пък представи своите условия пред присъстващите, като интересът към работните места там беше предимно от жени. Сред работодателите бе и собственик на аптека, който търси за вакантните позиции фармацевти и търговски представители.