25 отнети шофьорски книжки и 4 отказани подкупа след акция на пловдивската полиция

Ударна акция за контрол по пътищата в пловдивско. В резултат на нея са регистрирани близо 1 400 нарушения. 25 души останаха без шофьорски книжки, 17 водачи са заловени с алкохол и наркотици зад волана, има и 4 отказани подкупа от длъжностни лица. Всичко това е в рамките на изминалите 16 часа.

Служители на областната дирекция на МВР са проверили над 1100 МПС и точно 1336 лица. Сред установените да шофират под въздействие на алкохол13 водачи в един от случаите техническото средство е отчело 2.58 промила. Четирима пък са шофиралите под въздействие на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин, канабис и хашиш. В хода на проверките са установени и 11 неправоспособни водачи.

48 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 18 без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. 11 са водачите, говорили по мобилен телефон по време на управление на МПС, за което е взето административно отношение.
Установените нарушения на скоростните режими са близо 900.
Служителите на реда са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя, създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.