Кои улици по селата вече са ремонтирани и къде работата тепърва започва

Последните обекти от инвестиционната програма на Община Асеновград, свързани с ремонт на улици по селата, които вече са изпълнени, са: асфалтиране на ул.”Съединение”, с. Мулдава; улиците ”Изгрев” и „Н. Вапцаров”, с. Избеглии; текущ ремонт на улици в с.Тополово и ул. „Стадиона” с. Конуш. Само преди седмици са финализирани процедури по възлагане на основни ремонти на улици, уточни още кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.
А ние сами се убедихме, че ремонтът на улиците ”Изгрев”, „Н. Вапцаров” и „Теменуга” в с. Избеглии вече е приключил. Още миналата година Ви показахме как изглеждаше ул. „Изгрев” и тогава кметът на Избеглии Йордан Райчев заяви, че това е една от малкото улици в селото, която не бе асфалтирана. В крайна сметка тази улица, с обща дължина 580 м., бе изцяло завършена на 2 етапа. През 2018 г. бяха асфалтирани 400 м. , а сега и останалите. Райчев посочи, че улицата е подготвена за такова асфалтиране още през 1989 г., когато са били поставени бордюри и е била чакълирана. Към днешна дата, 30 години по-късно, тя вече изглежда по съвсем нов начин. Асфалтирани са и 200 м. от улица „Н.Вапцаров”, а на ул. „Теменуга” е положен чакъл.
От разговор с кмета на с. Златовръх разбрахме, че там се очаква ремонтните дейности на определени улици да започнат към края на месец август. Ще бъдат подготвени за асфалтиране или ще бъде положен чакъл на 5 улици в селото – „Яне Сандански”, Хаджи Димитър”, „В.Петлешков”, „Рожен” и „Кап. Петко войвода”. Трябва да започне работа и по улиците, част от поръчката, в останалите, споменати от кмета на Асеновград, села.