Между 17 и 20 май на главната в Пловдив ще се носи аромат на прясно изпечен хляб

Пролетен панаир на занаятите и „Фестивал на хляба” ще се проведат в Пловдив в дните между 17 и 20 май. Интересното мероприятие се рганизира ежегодно на главната улица в града от 2012 г. насам. Създава сеимпровизирана занаятчийска чаршия, където около сто майстора, облечени в национални носии, демонстрират тънкостите на своите занаяти, с цел опознаване на културното ни наследство и припмняне на българските традиции, позабравени с времето. Панаирът всяка година се радва на висока посещаемост и е едно от значимите събития в Пловдив, организирано от Регионалната занаятчийска камара. Относно Фестивала на хляба е предвидено майстори от страната и чужбина да работят в импровизирани пекарни на улицата, да пекат хляб и хлебни изделия, характерни за страната им. Ще има демонстрации и дегустации на ръчно приготвени печива по традиционни рецепти и технология. Участие в пекарните ще вземат и деца, които също ще месят и пекат.

СПОДЕЛИ