Над 1400 ентусиасти се включиха в Първия Национален фестивал на пешеходеца в Пловдив

Гребната база в Пловдив днес буквално “преливаше” от пешеходци. Традиционно през уикенда, особено в слънчев ден, като днешния, това е едно от най-посещаваните места в Града под тепетата. Този път обаче имаше и друга причина – на Гребния канал се проведе Първия Национален фестивал на пешеходеца, който се организира от община Пловдив, заедно с Медицинския университет и със специалната подкрепа на българското посолство в Кралство Белгия и Община Бланкенберге, където мероприятието се провежда от 60 години.

Фестивалът нямаше състезателен характер, но все пак чрез томбола бяха раздадени много награди, най-голямата от които ваучер за 500 лева за велосипед, който се падна на 13-годишната Божидара. Специални награди пък получиха и най-възрастният, и най-младия участник, съответно на 83 години при при мъжете и на 78 при жените и на 3 при момчетата и 1 година и 9 месеца при момичетата.

Всеки, който желаеше можеше да провери кръвното си налягане, както и нивата на кръвната си захар, в специално създадените за тази цел пунктове още на входа на Гребния канал. Още преди обяд това бяха направили стотици хора.

СПОДЕЛИ