Неизвестен отрови бездомни кучета в кв. Горни Воден

За отровени кучета в Горни Воден сигнализира  жител на квартала. Преди дни неизвестен извършител е успял да умъртви няколко бездомни животни, а труповете им преседяват с дни на улицата и създават предпоставки за зараза.

Човекът извършил деянието е хвърлил отровата в района на горниводенската улица „Гергана“. От момента на подаването на сигнала до пристигането на наш екип на мястото, някой бе вдигнал по-голямата част от труповете, на съседна на ул. „Гергана“, бе останало само телцето на невръстно кутре, също жертва на хвърлената отрова.

Това не е първият подобен случай, казва Христо Янков, който подаде сигнала в телевизията. Преди време някой отрови и четирите ми кучета, които не бяха агресивни, сподели момчето, ученик в асеновградската гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Отровиха кучета и на съседите, и на наши близки в квартала. Да отровиш животни е незаконно, каза още той. Подадохме сигнал и до новия кмет на Община Асеновград, д-р Христо Грудев. Той обеща, че след като стъпи в мандат, подобни неща ще се коригират и бездомните кучета вече няма да са по улиците, а ще са в приют.

А 12-годишният Христо Янков е убеден, че рано или късно човекът подхвърлил отровата ще бъде заловен и ще понесе отговорността за извършеното злодеяние.