Открит урок по грънчарство в Центъра за работа с деца на улицата в Пловдив

Открит урок по грънчарство за деца и техните родители организираха по повод Деня на християнското семейство в Центъра за работа с деца на улицата към Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пловдив. Заместник-кметът Георги Титюков се включи активно, като под надзора на майстор грънчар изработи първото си изделие от глина. Той се срещна със студенти от специалността „Социални дейности“ на ПУ „Паисий Хилендарски“, които увери в това, че Община Пловдив работи за повишаване имиджа и авторитета на социалния работник.
„Празникът е повод да популяризираме семейната грижа, правото на детето да бъде отглеждано в семейна среда“, заяви Недка Петрова, директор на комплекса. Тя припомни, че през тази година в различните центрове са организирани събития, които целят да покажат пред обществеността дейността на комплекса – как помагат на децата, какво е семейство за децата, които не живеят в своите семейства.
На  празника децата, които използват услугите на ЦРДУ, заедно с техните родители – рождени и приемни, изработваха изделия от глина, като по този начин екипът се стреми да стимула връзката между детето и родителя чрез положителни изживявания.
„Липсата на време и динамичният начин на живот, често лишава детето от основните негови нужди – вниманието и общуването с родители, което от своя страна е причина за възникване на редица сериозни проблеми“, заключи Недка Петрова.