Петима са желаещите да построят спортната зала в с. Тополово

През февруари министър-председателят Бойко Борисов посети Асеновград по повод изграждането на физкултурни салони в двете основни училища в града – „Петко Каравелов“ и „Ангел Кънчев“. Тогава той бе посрещнат от волейболния клуб от с. Тополово, чиито представители споделиха за успехите на клуба и подчертаха, че тренировките се извършват единствено на открито. Така премиерът обеща на децата, че те ще получат желаната от тях спортна зала. През лятото лично министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети с. Тополово и показа проекта на новата зала.

Към днешна дата вече са отворени и офертите на кандидатите за изпълнители на проекта, заяви кметът на Асеновград д-р Христо Грудев. Става ясно, че желаещите да построят залата са петима. Тепърва ще станат ясни конкретните предложения относно цените и сроковете за изпълнение.
Кметът подчерта и че проектите по изграждане на физкултурните салони в двете учебни заведения, „Петко Каравелов“ и „Ангел Кънчев“, също напредват, както и че в момента тече процедурата по избор на строител за спортната зала в училището в кв. „Долни воден” – „Панайот Волов”.