Ремонтът на Околовръстното на Пловдив е сред приоритетните в областта

Спешна работна среща е проведена с директора на Областно пътно управление и ръководството на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности на ключови пътни обекти в пловдивско. Продължаване на работата на Околовръстния път на Пловдив, както и на пътя Ситово–Лилково, са приоритетните области, които са били обсъдени. Поет е ангажимент да се състави комисия, която да изготви доклад до Агенция „Пътна инфраструктура” относно степента на завършеност на обектите, както и да се обоснове необходимостта и целесъобразността от приключването на пътя Ситово – Лилково до края на месец септември, казват от Областна администрация. Колкото до конкретните обекти, по които се работи, на територията на община Асеновград – все още няма официална информация как ще се процедира с тях.
Припомняме, че редица важни ремонти на пътища в рамките на областта бяха спрени, което доведе до уволнения в редиците на АПИ.
От администрацията посочват, че са предприети мерки, целящи недопускане забавянето или преустановяването на работата по обекти, стопанисвани от АПИ на територията на Южен централен район.