С благотворителен базар приключиха Дните на Яврово.Благотворителността е насочена към подпомагане дейността на местното НЧ” Пробуда -1923 ”

Ежегодно, в дните предшестващи Рождество Богородично, в с.Яврово се провежда 3- дневен празничен цикъл с мото „За Яврово с любов”, посветен на празника на селището- Малка Богородица. Инициатор и организатор е НЧ” Пробуда -1923 ”, подкрепено от Община Куклен.

И тази година празничната програма , в рамките на 6-8 септември, беше наситена с многообразни дейности , сред които : творческа работилница , литературно четене, творчески срещи, театрална постановка. Заключителен етап на всичко това беше благотворителния базар в двора на читалището в деня на празника на селото.

Предлаганите артикули бяха на почти символични цени- от 2 до 7 лв и с много добро качество. Освен дъски, рисувани керемиди, дървени лъжици и пр., на базара се продаваха и много лакомства, приготвени от деца и родители.

Празничният ден отбеляза края и на лятната занималня на НЧ”Пробуда”Дните в нея ще останат незабравими за посетилите я деца.