Шест обновени лаборатории откри Медицински университет-Пловдив

В присъствието на представители на ръководството на МУ – Пловдив и Факултета и на членове на Катедрата, бяха осветени три ремонтирани съществуващи учебни лаборатории и три новоизградени такива. Всяка една от тях е оборудвана с модерна апаратура и инструментариум. От следващата седмица в лабораториите ще се осъществява учебният процес на студентите по Фармация от трети, четвърти и пети курс по дисциплината „Технология на лекарствените форми и биофармация“, посочват от университета.

Ръководителят на катедрата – доц. Бисера Пиличева, благодари на ръководството на МУ – Пловдив и на Факултета за моралната и финансова подкрепа и за възможността този ремонт да се осъществи. Специални благодарности бяха отправени към Медицински колеж, на чиято територия е разположена Катедрата.

Ректорът на МУ – Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева изрази увереност, че обновената работна среда ще даде допълнителна удовлетвореност от работата както на студентите, така и на преподавателите. Тя пожела на колегите си ползотворен учебен процес и научна дейност в новите лаборатории.

Деканът на Фармацевтичния факултет пък – проф. Пламен Загорчев, поднесе своите символични подаръци на Катедрата с посланието „стъпвайки на миналото, да работят с поглед в бъдещето“.

Отец Иван от православен храм „Св. Преображение Господне“ освети новооткритите помещения с пожелание за здраве, благоденствие и успехи на всички, работещи в тях.