Спипаха наркобос от Пловдив

Полицията задържа едно от най-известните ъндърграунд лица- Милен Шефкена. Това заявяват от МВР-Пловдив. Мъжът е заловен, шофирайки дрогиран. 200 грама кокаин е иззет при последвал личен обиск от дома му.

Ето и как се разиграва всичко – снощи, малко преди 02.00 часа, полицейски автопатрул спира за проверка лек автомобил с пловдивска регистрация. Зад волана 43 – годишният Милен Шефкенов, добре познат на органите на реда. Той пътува заедно с  52- годишен мъж,  също криминално проявен по линия кражби. В хода на работа полицейските служители установяват, че водачът няма документи за самоличност.  Докато се извършва проверката, неговият спътник се опитва да се освободи от наркотик, който има в сесе си. Той изхвърля 2 хартиени плика, сгънати като писма. Последвал полеви тест на водача, който реагира положително за употреба на кокаин. Двете лица незабавно са задържани. Имайки предвид криминалното минало на Шефкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“ , посочват от полицията. В дома, където живее и семейството му- съпруга и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и над 14 дози кокаин.

От МВР-Половдив припомнят, че само преди няколко месеца Шефкена е освободен от затвора, където излежавал присъда именно за притежание на наркотици. Според информацията Шефкена е на наркопазара  вече повече от 23 години. С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те, работейки за един от големите дилъри в града. След това влиза във война с местен „наркобарон“, заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата. По случая е започнато бързо производство.