Среднощна стрелба с ловна пушка и пожар в ракиджийницата в Катуница завърши с арест

Мъж, стрелял с ловна пушка пред заведение по време на скандал в Катуница, е бил задържан от полицията за 24 часа. Няма пострадали в резултат на стрелбата, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция. Срещу стрелеца е образувано бързо производство за неправилно съхранение на законно притежаваното оръжие, а проверката на случая на стрелба в 1.00 часа след полунощ, в петък срещу събота, продължава под наблюдение на Районна прокуратура – Асеновград.

Полицейското управление в Асеновград е получило сигнал за сбиване пред заведение в селото между двама мъже, употребили алкохол. Единият от участниците се прибрал с приятелката си, но около половин час по-късно в двора им нахлули опонентът му с още няколко души. Тогава домакинът стрелял с ловната си пушка във въздуха.

С изстрела обаче случаят не приключил. В 3.45 станало ясно, че е избухнал пожар в ракиджийницата, стопанисвана от другия мъж, който е с криминални прояви. Огънят е загасен, установени са материални щети по покривната конструкция. На мястото вече е извършен оглед, образувано е досъдебно производство и се търси извършителят.

СПОДЕЛИ