Търсят дарения за оборудването на пловдивската КОВИД болница „Св. Мина“

Община Пловдив продължава да полага усилия за привеждането на МБАЛ “Св. Мина” в КОВИД болница. Това съобщава от управата на града. посочва се, че към момента е разкрит необходимият брой легла, за да се отговори на изискванията на РЗИ-Пловдив, както и че е направен анализ на състоянието и са описани необходимите ремонти дейности, апаратура и медицински консумативи, които спешно трябва да се подсигурят, за да може общинското лечебно заведение да функционира нормално.
Съществуващата кислородна система и била подложена на оглед. Тя покрива една трета от леглата и се нуждае от ремонт, а за останалите две трети е изработен проект и изграждането му започва веднага. 75 000 лв. е сумата, необходима за доизграждане на инсталацията. Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи апел към общините от Пловдивска област, чиито жители също се лекуват в болницата, да направят дарения, с обяснението, че лечебното заведение не разполага с подобни средства.
Допълва се, че средствата, които общината предложи да бъдат използвани за тези неотложни дейности по решение на общинските съветници, бяха пренасочени за други цели.

Отворена е и дарителска сметка на МБАЛ “Св. Мина”, по която фирми и граждани също могат да предоставят средства и да подпомогнат общинската болница:
“МБАЛ “СВЕТИ МИНА-ПЛОВДИВ“ ЕООД
Булстат: 100000115531627
ОБЩИНСКА БАНКА, филиал Пловдив
IBAN: BG10 SOMB 9130 1010 1606 02
BIC: SOMBBGSF
Основание за превод: Дарение за COVID-19

МБАЛ „Св. Мина“ приема също директни дарения на предпазни маски, защитни облекла и други консумативи, свързани с работата на медицинския персонал.