Традиционните храни и гурме деликатеси на международната изложба „Фудтех 2018“

Традиционни храни, гурме деликатеси и възможности за фюжън кулинария ще представят участниците в изложбата „Фудтех 2018”, най-престижния форум на хранителната индустрия в България. Той ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив.

„Фудтех 2018“ ще бъде фестивал на креативната кухня, тъй като ще покаже много богат спектър продукти от различни видове и региони. Основната част от експозициите са на български производители. Дистрибутори ще презентират марки от Гърция, Италия, Франция, Холандия, Белгия, Испания, Германия, Норвегия, Великобритания, Австралия, Аржентина, Нова Зеландия и други страни. Така всеки ще може да подбере съставки от различни кулинарни направления, които да комбинира според фюжън модата.

Хитът на изложението ще бъдат сиренето и кашкавалът от магарешко мляко. То помага при редица заболявания, включително анорексия, споделят изложителите от фирмата, която го произвежда.
Нов акцент в изложбата ще бъде телешко месо, което ще зрее пред очите на клиентите в дизайнерска хладилна витрина на щанда. По време на барбекю шоу готвач ще пече на скара различни видове месо.
Тази година повече производителите на млечни продукти ще се състезават не само в асортимента, но и в гаранциите за качество.
По-широко присъствие във „Фудтех” ще имат консервите, билките и подправките, био- и екохраните. Ще се презентират също вина и алкохолни напитки.
Съществена част от „Фудтех 2018“ ще представлява и панорамата на иновативни технологии, техника, материали и опаковки за хранителната промишленост.