Тридневна работилница за мартеници организират в Пловдив

На 26, 27 и 28-ми февруари малки и големи могат да участват в работилница за мартеници в Пловдив. Общински институт „Старинен Пловдив“ в партньорство със Социалното предприятие за хора с увреждания в града организират тематичното събитие, за да допринесат за пролетното настроение, което неминуемо идва с Баба Марта. „В автентична обстановка от епохата на Възраждането в т.нар. Къща на художниците ще изпратим Малък Сечко и ще се подготвим за срещата с Баба Марта”, казват организаторите. В рамките на трите дни за времето между 10 и 16 часа ще се изработват традиционни мартенички, ще има и демонстрации по ръчно издухване на стъклени изделия и играчки.
Децата ще могат да създадат мартеничка под вещото ръководство на умели майстори, заявяват от Община Пловдив с уточнението, че всички материали за работилницата са безплатни и входът е свободен.
Вече сме Ви показвали какви красоти произвеждат в Социалното предприятие в Пловдив покрай Коледните празници, към момента те работят активно по създаването на бутикови мартенички.