В рамките на два дни – 7 и 8 юни, центърът на Пловдив оживя под звуците на фестивала „В ритъма на танца“

Над 500 човека от т. нар. трета възраст се включиха във фестивала „В ритъма на танца“, който  се проведе пред сградата на Община Пловдив. Негови организатори бяха „Национално сдружение за единство и партньорство, подкрепено от  фондация „Кураж”.

Специален гост на фестивала беше италианската артистка и хореограф Силвия Грибауди, която завладя присъстващите с артистицизма си. Силвия беше и инструктор по танци на пловдивските пенсионери от 4 до 6 юни  за освобождаване на духа и тялото.

 По време на фестивала с танци и етюди тя показа, че всеки може да се забавлява независимо от възрастта или килограмите. Към нея много бързо се присъединиха мъже и жени от публиката, които танцуваха под ритъма на валса и тангото. Грибауди, заедно с водещата Ели Шопова въвлякоха присъстващите на събитието  в забавни игри, което създаде прекрасно настроение.

   В състезателната програма на фестивала „В ритъма на танца„ взеха участие освен пловдивчани, гости от Италия,

Гърция, САЩ, Финландия, Русия. Журито беше силно впечатлено от танцувалните умения и сърцатата игра на участниците, сред които най- възрастна беше Малина Митова на 92 години. Бяха раздадени призовете:” Настроение”, „Хармония”, „Темперамент”, „Елегантност”, „Стил”, „Оригинална двойка”, „Най- енергична двойка”.

Сред най- атрактивните участници, спечелили първо място в конкурсната програма на 7 юни и приза „Най- енергична двойка” на 8 юни, бяха Стойчо Стойчев и Елена Кауппила.

Чрез фестивала „В ритъма на танца „пловдивчани и гостите на Пловдив бяха завладяни от ритъма на старите танци, от много емоции и незабравими емоции и вълнение.