Ректорът на ВУАРР проф.Димитър Димитров представи втората си книга „Тест за младост”

На 30 Октомври в Културен център –Тракарт  в Пловдив се състоя премиерата на стихосбирката „Тест за младост“, дело на ректора на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проф.Димитър Димитров.

 Книгата„Тест за младост”  носи в себе си една съкровена изповед, човечност.Тя,по думите на редакторката й Надежда Захариева , е автопортрет,нарисуван чрез думите.Това е книга,която чрез мъдрото послание на своя автор показва ,че помъдряването е болезнено.

Стиховете за литературната творба са събирани почти 45 години,сподели авторът проф.Димитров, подписал се върху стихосбирката с псевдонима Дим.К.Дим ,с който той подписва своите карикатури от 1980 г. до сега.

     Проф. Димитър Димитров е известен преподавател, учен,учредител  на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите,което създава преди 23 години и което ръководи и днес. Работил е като проектант, професор, заместник – министър, ректор… Специализирал е в почти всички европейски страни и САЩ.Носител е на медали и отличия за принос към науката, образованието и културата.Удостоен е с доктор хонорис кауза, с почетния знак „Пловдив” за принос в развитието на образованието и науката и награда „Пловдив“ за култура – признание за дългогодишна подкрепа на културните събития в града. Член е на Дружеството на пловдивските писатели.

   Популярността, кадърността, магнетичността на проф.Димитров и таланта на писател,показан в първата му книга „„Съвети за мъж на средна възраст от Южна България“ / 2012/ обясняват обстоятелството за големия интерес,който предизвика и оправда настоящата му стихосбирка „Тест за младост” с препълнената с хора зала в галерия Тракарт.

Книгата представиха Начо Христосков – председател на Дружеството на писателите – Пловдив и поетесата Надежда Захариева. В програмата взеха участие актьорът Петър Тосков и пианистът от формация „Бяло,зелено,червено”Петър Джурков.

СПОДЕЛИ