Ремонтът на спортната зала за вдигане на тежести в Асеновград тече по график

Ремонтът на спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в Асеновград тече по график, очаква да бъде завършен до началото на лятото. В нея тренират десетки млади надежди на Асеновград, а от там са започнали кариерата си и немалко шампиони и мъже, и жени. В момента тренировъчният процес на щангистите не е прекъснал и продължава на различни места.

Ремонт на сградата не е правен от 2003 г. Спортистите очакват с нетърпение да се върнат в изцяло обновената и с европейски вид зала.

Припомняме, че обновяването на Спортната зала стартира началото на месеца. Ремонтните дейности ще обхванат подмяна на стара дограма с нова – PVC. Ремонтирани ще бъдат подовата настилка, вътрешните стени, фасадите на сградата и покривът. Подменено ще бъде осветлението, ще се сложат и климатизатори. Ще бъдат монтирани нови тренировъчни подиуми, както и един за провеждане на официални състезания. Стойността на проекта е в размер на близо 190 000 лева, като финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта.