Репатриращ автомобил в Асеновград – не по-рано от месец октомври

  От месеци се очаква репатриращият автомобил да бъде пуснат по улиците на Асеновград, за да отстранява неправилно паркираните автомобили, които действително в града никак не са малко. Както Ви съобщихме обаче, за да стане това факт, е необходимо да бъдат направени определени промени в Наредбата за организация и контрол при паркиране и престой на МПС и безопасност на движението на територията на град Асеновград. Необходимите изменения, като определянето къде престоят и паркирането са забранени и относно преместването на паркирани на нерегламентирани за това места автомобили, бяха приети вчера на сесията на местния парламент. Една от промените, които предвижда новата наредба, е относно това преместването на неправилно паркираните превозни средства да се извършва денонощно по нареждане на полицай от Районното управление в Асеновград, работещ в екипа.

  Остава да бъдат извършени и още 2 дейности, след които т.нар. паяк вече ще репатрира в Асеновград – да бъде назначен необходимият за целта персонал и подготвянето на наказателния паркинг.

  Въпреки че има определен списък с улици, на които по правило ще се репатрира, на територията на целия град ще се отстраняват автомобили, пречещи на движението или общо казано такива, които нарушават Закона за движение по пътищата.

  А основният списък е следният:

СПОДЕЛИ