Родители, деца и учители украсиха дръвчета с ръчно изработени мартенички в двора на ДГ „Мир“ в Асеновград

В детска градина „Мир“ в кв. Изток в Асеновград вече очакват Баба Марта. Три дръвчета в двора на градината, украсени в бели и червени конци, посрещат от днес деца и родители и радват всеки, койти ги види с пролетната си премяна.

По идея на педагозите от детското заведение, в съвместен проект с всички родители, бяха изработени прекрасни мартенички, предвестници на идващата пролет, след което те сами ги завързаха на клонките за радост на малки и големи.

Родителите подкрепиха идеята и се включиха с огромно желание, разказа директорката на ДГ „Мир“, Елеонора Стоянова. Освен, че изработката на мартеничките беше огромно удоволствие за всички, това е и начинът да възпитаме у децата любов към традициите ни и усет за необходимост от опазване на околната среда. По този начин също успяваме да общуваме и взаимодействаме с родителите в пандемичната обстановка, в която се намираме, тъй като не можем да се съберем да ги изработим заедно. А това е и начин заедно да споделяме празниците, каза още директорката.

Баба Марта ще посети дечицата в градината в понеделник, като ще им върже мартенички на ръцете, а те ще я посрещнат с песни, стихчета и танци, в очакване на идващата пролет, която добрата Баба води.