С бронз от Европейското по вдигане на тежести се върна Васил Господинов от Асеновград

   С бронзовото отличие от Европейското първенство по вдигане на тежести се върна Васил Господинов от Асеновград. 20- годишният асеновградчанин грабна бронза в категорията до 94 килограма. Състезанието по вдигане на тежести се проведе в Тел Авив, Израел. Златото в надпрварата грабна Адриан Зелински от Полша, а среброто взе братът на победителя Томаш Зелински.
  
Васил Господинов е поредният роден спортист, който прослави Асеновград, като направи 3 успешни опита в изхвърлянето на тежести. Първият бе изпълнен със 165 килограма, вторият- със 171 килограма и третият- със 174 килограма. С това Господинов направи и свой личен рекорд. С постижението си той спечели малкия сребърен медал. В изтласкването на тежести, при първя си опит, щангистът от Асеновград се справи със 195 килограма. Във втория- с 201 килограма, а в третия-  с 205 килограма. Така, събраните общо 379 килограма в двете категории му донесоха бронзовия медал в надпреварата.
  
Пред камерата на ТВ САТ КОМ Васил Господинов сподели, че никак не е било лесно това състезание. Щангистът се е изправил срещу множество добри състезатели от различни страни. Той разказа, че когато се е качил на почетната стълба, е изпитал гордост от факта, че е достигнал третото място в такъв престижен турнир.
  
Към момента, Господинов се състезава за спортен клуб по вдигане на тежести „Левски Спартак” София. Междувременно, докато няма състезания, 20- годишният асеновградчанин се е отдал изцяло на тренировките, а на есен планира да кандидатства в Национална спортна академия. Зад кадър спортистът разказа, че след като е получил предложението от софийския клуб, е искал да продължи да се състезава за „Асеновец”. Треньорът му Лъчезар Кишкилов, обаче, го е подкрепил, като му е помогнал да вземе решението да замине. А именно той е и един от първите наставници на младежа. Кишкилов също не скри радостта и гордостта си, че асеновградчанин е заел третата позиция на Европейско първенство по вдигане на тежести. Той изрази и надеждата си, че скоро Васил Господинов ще зарадва Асеновград и с олимпийски медал.

СПОДЕЛИ