Събират средства за ограда и врати на новия храм „Св. Марина” в Асеновград

С апел за финансова помощ се обърна отец Васил Коройчев за успешното завършване на ремонта на новата църква в Асеновград – Св. Марина. В края на църковната служба в Деня на светицата, той помоли всички миряни, енориаши и всички, които имат възможност и желание да помогнат, да го направят, за да може да се изгради ограда на храма и да се монтират врати.

Очаква се до месец-два новият и все още недействащ храм „Св. Марина” в Асеновград да бъде осветен, като в момента се извършват довършителните работи по него, каза още отец Васил, който служи в другия храм, носещ името на светицата.

Преди две седмици църковното настоятелство при храм „Св. Марина” (до Стоматологията) помоли гражданите да освободят двора на храма от автомобили, тъй като там започват строителни дейности и превозните средства ще възпрепятстват работата. От настоятелството припомниха също, че в двора паркирането е забранено и се надяват шофьорите да се съобразяват с този факт.“

Припомняме, че асеновградският храм „Св.Марина”, който се намира в двора на бившата стоматология, е изграден преди близо 20 години.