Съдят асеновградчанин за данъчни престъпления в особено големи размери

  Асеновградчанинът Мариян Киров е обвинен, че през периода от 12 ноември 2008 г. до 13 януари 2010 г., като пълномощник на фирма “Корект Транс 1”ЕООД-Пловдив, е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за дружеството в особено големи размери – 23 387 лева. Смята се, че при упражняване на стопанската дейност и при водене на счетоводство на “Корект Транс 1”ЕООД-Пловдив, Киров е съставил и използвал документи с невярно съдържание и е потвърдил неистина в писмени декларации по ЗДДС.  37 – годишният мъж не е отразявал продажби по фискални бонове, издадени от електронни таксиметрови апарати с фискална памет.

  Управителят и представителят на “Корект Транс 1” ЕООД-Пловдив, Стоян Чобанов, също е обвинен в данъчни престъпления. Над 217 хил. лв. данъчни задължения за дружеството са избегнати като плащане благодарение на Чобанов. В годишната данъчна декларация, подадена в ТД-НАП-Пловдив, обвиняемият е декларирал нулев размер на дължимия от дружеството корпоративен данък, вместо действително установения.

  Предвиденото от закона наказание за тези престъпления е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на виновния. По делото, което се състои от 30 тома, са призовани 141 свидетели, пет вещи лица, извършили експертизи, приложени са ревизионни актове и множество документи.

СПОДЕЛИ