Състезанието „Асеновградски баири“ започна

Близо 400 състезатели се записаха за участие в тазгодишното издание на фестивала „Асеновградски баири”. След принудително прекъсване през 2020 г., тази година той ще се провежда за шести път.

„Асеновградски баири” е състезание за тези, които обичат планинското бягане и колоездене, но и фестивал за онези, които обожават планината и времето, прекарано с приятели.

Днес, точно в 9:00 ч. бе даден старт на дисциплината планинско колоездене. Звуци на гайда и бурни аплодисменти от страна на публиката изпратиха състезателите.

На откриването присъстваха зам.- кметът инж. Петър Петров и Георги Златев- главен експерт „Младежки дейности и спорт“ в община Асеновград.

За удобство на състезателите по трасето има разположени пунктове за време, храна, напитки и медикаменти. Много са спонсорите, които съдействат за наличието на някои от продуктите.

Вторият ден, на 9 май, пък ще се проведе бягането и стартовете за деца.

Всички маршрути са публикувани в сайта на „Асеновградски баири“.

Не малък е интересът и от страна на доброволците. Тяхната работа включва участие в регистрирането, награждаването, старта или финала, посрещане и изпращане на състезатели по пунктовете.