Сдружението на жените мотористи се събира днес в Пловдив за Международно Рали, ще посети Бачковския манастир и Родопите

3529 участнички от общо 138 града в цял свят се включват тази година в събитието – Международно Мото-Рали Petrolettes. В България жените мотористи от Сдружение „Lady Bikers MPowered Bulgaria“ и приятели  също се включват, като ралито няма състезателна, а популяризираща цел на различни региони в света.

Първата точка на Рали Petrolettes е в Старинен Пловдив днес следобед, където ще се състои фотосесия с народни носии, след което дамското мотошествие ще продължи към Бачковския манастир и Родопите. 

В това издание на събитието България е участва с два регистрирани града – Пловдив и София, съобщават от Сдружение „Lady Bikers MPowered Bulgaria“. Със своето участие жените на мотори ще популяризират Пловдив, който е едно магнетично и специално място с много история и култура, както и Родопите с уникалните забележителности, природно и културно наследство, което притежават.

Събитие като международното Мото Рали, обединява жените мотористи по света, свързвайки ги чрез тяхната обща енергия и мечти. Участничките в Petrolettes се стремят да създадат и утвърдят дамска общност с обща страст към моторите, казват от Сдружението. Да разпалят женския дух, създавайки едно уникално и безопасно пространство за жените за изживяване на тяхната страст към мотоциклетите, да подкрепят различни каузи.

Жените мотористи от Сдружение „Lady Bikers MPowered Bulgaria“ се присъединяват към световното мото на събитието: »WOMEN ARE ENRICHED WHEN WE BOND TOGETHER«. От там призовават всички съмишленици за подкрепа и участие в събитието, за да изживеят заедно това предизвикателство.

Първата точка на Рали Petrolettes е в Старинен Пловдив днес (4.06.2021) следобед, където ще се състои фотосесия с народни носии, след което дамското мотошествие ще продължи към Бачковския манастир и Родопите.