Седем са молбите, постъпили в Общината, за отпускане на еднократна социална помощ

Общо седем са молбите за отпускане на еднократна социална помощ, които асеновградските общински съветници ще разгледат и гласуват на деветото за годината Редовно заседание на Общинския съвет.

63-годишна разведена жена моли градската управа да бъде подпомогната финансово с 200 лв. за лечение и за възстановяване на щети от възникнал пожар в жилището и. Жената е с 80% трайно намалена трудоспособност, на постоянна медикаментозна терапия.
400 лв. е поискал кметът на село Стоево за жител на същото село, който е в много тежко състояние, на легло, без средства за лечение. Лицето няма доходи, няма трудов стаж и е без регистрация в Дирекция „Бюро по труда”, поради което няма право на социално подпомагане.
Третата молба е от 78-годишна вдовица, която е заявила, че се нуждае от 400 лв. за лечение и храна. Жената е с 92% степен на увреждане, с диагноза захарен диабет и диабетна полиневропатия.
Четирима жители на общината, на постоянна медикаментозна терапия, частично платена от НЗОК, също са заявили в молбите си, че имат нужда от социално подпомагане. 61- годишен мъж, със 100% трудова нетрудоспособност, е поискал 300 лв. за лечение и храна. Той е опериран от карценом на простатата.
62- годишен, с 51% трайно намалена работоспособност , се нуждае от средства за храна и лечение.
А по 600 лв. са поискали двама асеновградчани за лекарства и рехабилитация. В документите им е посочено, че са със 100% трудова нетрудоспособност с диагноза „Детска церебрална парализа”.
Ще бъдат ли подпомогнати тези асеновградчани и с какви средства, предстои да разберем на 26 септември, когато ще се проведе Редовно заседание на Общинския съвет в града.

СПОДЕЛИ