Семинар по “Бели денс” се проведе за първи път в Асеновград

   Безплатен интензивен семинар по „Бели денс” се проведе в Асеновград. Курсът се състоя във Военния клуб в града и бе воден от небезизвестната Евелина Папазова. Инициативата продължи 3 дни, а в нея се включиха 10- ки почитателки на този вид танц, от цяла България.
  
Семинарът по „Бели денс” се проведе за първи път в Асеновград. Той премина под надслов „Единство и различия между стиловете в съвременната хореография и влиянието на характерния фолклор”. В курсът участие взеха деца и възрастни от Пловдив, София, разбира се, Асеновград, както и от други градове на страната.
  
„Бели денс” в буквален превод означава „Танц на корема”. А „Ракс шарки” се превежда като „Танц- Ориент”. Именно това е стилът, който Евелина Папазова изучава и преподава. Самата тя е родена в Асеновград, но от 24 години живее в Италия. Възпитаник е на денс формация „Косара”, ръководителите на която- Христина Филипова и Виолета Стамболийска- са организатори на семинара. Пред камерата на ТВ САТ КОМ Евелина сподели, че не е мислила да избяга от България, но така са се стекли обстоятелствата. С ориенталски танци тя разказа, че е започнала да се занимава случайно, както се е случило и с много други неща от нейния живот.
  
Пълното интервю с танцьорката по повод посещението й в България и Асеновград очаквайте тази сряда, 28.05.14 г. по ТВ САТ КОМ.

СПОДЕЛИ