„Шипка старс” – Асеновград втори на турнир по футбол за деца

Асеновград бе домакин на турнир по футбол за деца. Състезанието се проведе през изминалия уикенд на стадион „Шипка“ в града. Специален гост на детското състезание бе заместник-кметът по хуманитарните дейности инженер Петър Петров. Той лично връчи част от наградите на победителите в турнира.

„Искам да благодаря на организаторите за поканата! За мен е удоволствие да бъда част от този малък празник на футбола. От свое име и от името на кмета на общината доктор Христо Грудев, искам да поздравя всички участници техните треньори и родителите, които непрестанно подкрепят младите спортисти на Асеновград. Благодарение на подобни инициативи, в които се показват постигнатите резултати от неуморния труд, бъдещите спортни надежди се мотивират да постигат по-високи успехи. Уверявам организаторите и спортната общественост в града, че имат един коректен партньор в лицето на общината“, каза пред присъстващите заместник-кметът Петров. Той пожела успех на всички и честити победата на първенците.

Сред специалните гости на турнира бе и професионалният футболист Бирсент Карагарен от „Локомотив” – Пловдив. Във футболната надпревара се включиха детски отбори не само от Асеновград, но и от други населени места в страната. Ето кои са победителите:
I място – „Локомотив” – Пловдив
II място „Шипка старс” – Асеновград
III място – ФК „Кърджали”
IV място – „Спартак” – Пловдив
V място – ФК „Арда Кърджали”
VI място – ПФК „Арда Кърджали”
„Най–добър защитник“ – Теодор Енчев от „Шипка старс” – Асеновград
„Най-добър халф“ – Любомир Русенов от „Локомотив” – Пловдив
„Най-добър вратар“ – Тимур Ахмед от ФК „Кърджали”
„Най-добър нападател“ – Емир Елверен от „Спартак”.