Шофьор блъсна 6-годишно дете на пешеходна пътека в Пловдив

  Дете пострада леко, след като бе блъснато от лек автомобил в Пловдив. Вчера, около 17 часа, на кръстовище в областния град шофьор отнема предимство и блъска 6-годишно момченце, пресичащо на пешеходна пътека. След медицински преглед детето е освободено за домашно лечение. Водачът на колата е 67-годишен мъж от Пловдив, който е тестван за алкохол, но резултатът е отрицателен.

  В същия ден преди обяд бе блъснат и друг пешеходец в областния град. 81-годишна пловдивчанка е приета в болница в тежко състояние, след като, пресичайки пътното платно, бе ударена от товарен автомобил. Алкохолната проба на 24-годишния шофьор, е отрицателна.

  Само ден по-рано, пък, също в Пловдив, пешеходец бе блъснат от линейка. Според първоначалната информация, 18-годишен пловдивчанин е изскочил внезапно на пътното платно, в резултат на което е ударен от автомобил на Центъра за спешна медицинска помощ – град Кърджали. Потърпевшият напуска местопроизшествието, но по-късно посещава болница, където е установено, че има натъртване в областта на кръста. Катастрофата е отработена по административен ред от служители в сектор “Пътна полиция”.

СПОДЕЛИ