Ще присъства ли агнешкото на Великденската трапеза на асеновградчани

  С наближаването на Великден агнешкото месо се превръща в един от най-търсените артикули в месарските магазини. Наша проверка показа, че и в Асеновград тази тенденция се запазва. Продавачи в асеновградски магазини за месо разказаха пред нашата камера, че агнешкото започва да се търси все повече с наближаването на Великден. Те споделиха и че цената няма промяна в сравнение с миналата година – за цяло агне тя е 12 лв/кг. , а за разфасовка – 12,50/кг. Въпреки това, обаче, много хора нямат достатъчно средства и предпочитат да закупят по-евтини меса за празника, заключиха запитаните служители на касите в месарските магазини.

  А в магазини, които посетихме, имаше асеновградчани, които вече закупуваха агнешко месо за празника, докато други заявиха, че ще направят това през следващите дни. Някои от запитаните споделиха, че въпреки традицията, няма да закупят агнешко месо за Великден. Но причината за това е, че те не харесват особено агнешкото.

  Независимо дали сме любители на крехкото агнешко и дали то ще присъства на нашата трапеза, важното е светлият християнски празник Великден да бъде прекаран със семейство и приятели в една уютна и празнична атмосфера.

СПОДЕЛИ