СК
СК "Хамон" Асеновград

Асеновградският Спортен клуб „Хамон“ представи България на Европейското първенство по карате шинкиокушин, което се проведе в Орадя, Румъния.

Елена Каленицова и Джейхан Идриз са спортистите, които защитаваха името на Асеновград на състезанието в румънския град Орадя. Те се представиха достойно, но останаха на крачка от медалите. Елена Каленицова, доказа, че заслужава своето място в националния отбор на България! След съдийско решение с три на два гласа Елена загуби срещата от финалистката в нейната категория от Унгария. Въпреки че не успя да влезе в челната тройка за медал, тя се представи блестящо на първа част от Европейското първенство в Румъния и заслужи аплодисментите на публиката. При двубой с противник от домакините и след съдийско решение от три на два гласа Джейхан Идриз също загуби ключовата среща на крачка от медалите.

На Европейското Елена Каленицова участва при кадети и юноши на ката, а Джейхан  при юношите в 80+ на кумите.

Общо българските каратеки завоюваха четири европейски титли, един сребърен медал и шест бронзови отличия. С тези успехи националите ни се наредиха на VI място в отборното класиране на шампионата. Участие в надпреварата взеха 450 състезатели от 22 държави. Химнът на България прозвуча цели четири пъти по време на състезанието благодарение на златните ни медалисти Георги Чолаков (категория до 50 кг.), Захари Тянев (категория до 60 кг.), Виктор Байчев (категория над 80 кг.) и Калоян Ташев (категория до 85кг.). Със сребро се отличи финалистката в категория до 55 кг. Йоана Терзиева. Бронзовите медали си заслужиха Веселин Фърцов (категория до 90 кг.), Фатих Фаик (категория до 80 кг.), Елица Иванова (категория 60 кг.); Мартина Бандерова (категория до 65 кг.); Виктор Вичев (категория 50 кг. ) и Симеон Белчев (категория но 60 кг.).