СК “Хамон” с нова зала за тренировки по Шинкиокушин

   Новата зала за тренировки на спортен клуб „Хамон“ Асеновград бе открита официално снощи от кмета на града доктор Емил Караиванов. На събитието присъстваха още шефът на Федерацията по българско карате
   „Шинкиокушин“ Георги Попов, 4- кратният световен шампион в този спорт и 13 пъти европейски, пловдивчанинът Валери Димитров и още много гости и приятели на клуба.
  
Откривайки символично новата зала за тренировки на спортен клуб „Хамон“ доктор Караиванов сподели, че е изключително впечатлен от крайния резултат. Той заяви още, че Община Асеновград винаги е готова да подкрепя подобни инициативи, за да има къде малките асеновградчани да развиват таланта си.
  
Мнението си за новата зала пред камерата на ТВ САТ КОМ изрази и почетният гост на откриването- шефът на Федерацията Георги Попов. Той сподели, че е участвал в доста семинари в Япония, където е посещавал различни зали за тренировки по Шинкиокушин. В тази връзка, Георги Попов сподели, че асеновградската по нищо не отстъпва на японските. “Изключение правят само някои уреди, но постепенно и те ще бъдат набавени.”, допълни още той.
  
От днес каратеките започват официално тренировките си в новата зала, която се намира на последния етаж на читалище „Родолюбие“ в Асеновград. А 30 000 лева е била сумата, необходима на клуба, за да придобие помещението възможно най- съвременен и уютен вид. По думите на треньорите Петко Чирпанлиев и Илхан Наимов, много приятели и различни асеновградски и пловдивски фирми са помогнали със средства и труд, за да бъде осъществено и завършено начинанието им. Така, след няколкомесечни усилия, новата зала вече факт.

СПОДЕЛИ