60 години от създаването си отбеляза СК „Кану-каяк-Асеновец“.

Празненството се проведе на гребната база на язовир „40-те извора“ в присъствието на много гости, приятели и ветерани гребци.

Гребният спорт в Асеновград стартира през 1959 год., когато в града е донесена първата гребна лодка, но се приема, че началото на този вид спорт е месец юни 1960 г. Първият състезател за града е Димитър Касабов, който сега е на 78 год.

Спортът гребане носи на Асеновград бронзов медал от Олимпиада, бронзов и сребърен медал от Световно първенство, както и много медали от Европейски, Републикански първенства и от Балканиади.

В момента с гребане се занимават 85 деца. С тях работят старши треньор Камен Куцев и още 5-ма по-млади негови колеги.

На всяко Републиканско състезание за деца и юноши отборът по гребане на Асеновград винаги е в тройката, като често се случва да задминава 4-5 до 6 спортни училища в страната.

Старши треньор Камен Куцев каза, че за в бъдеще си пожелаете Асеновград да има Олимпийски шампион. Заедно с това той спомена, че миналата година спонсор е закупил най-модерните в света лодки, с които децата имат удоволствието и самочувствието още по-уверено да показват своите умения на състезания.