Сметище от кости на животни се е образувало зад бившия животински пазар край Асеновград

   Нерегламентирано сметище от животински кости се е образувало край река Чая, в района на околовръстния път на Асеновград. За случая е сезирана Общината, откъдето обещаха да предприемат мерки.
   С кости на животни бе обсипан районът зад бившия животински пазар край Асеновград. Видимо, някои тях скоро изхвърлени, а други- престояли със седмици там. Граждани споделиха пред ТВ САТ КОМ, че се притесняват от този факт. Защото, първо, би следвало животинските кости да се предават за екарисаж и със сигурност не им е мястото край река Чая, откъдето бездомни кучета ги разнасят из целия град. И второ, биха могли да възникнат множество заразни болести, които особено при повишение на температурите ще се разпространят изключително бързо. В тази връзка, кметът на общината доктор Емил Караиванов поясни, че сметището ще бъде разчистено. Но напомни, че средствата, с които ще бъде извършена тази дейност, отново са на данъкоплатците в Асеновград.
   Откъде животинските кости са попаднали на това място и кой или кои са виновните, е пълна мистерия. Дали самосъзнанието на гражданското общество е причинител на образувалото се нерегламентирано сметище, дали роля играе размерът на финансовите средства, които се заплащат от месопреработвателите за екарисаж, или, пък, причината е някъде другаде, оставаме сами да прецените.
СПОДЕЛИ