За трети път – Станимира Петрова спечели Купа “Странджа”

Едва ли за някого ще е изненада, че за пореден път Станимира Петрова спечели Купа “Странджа” – или поне за тези, които следят нейните мачове по пътя към финала на тазгодишния Международен боксов турнир. Асеновградчанката стигна до мач за купата след изключително категорични победи и запомнящи се срещи. Безапелационна бе и победата на самия финал в категория до 57 кг. срещу румънката Лакрамиоара Периоч.  Според специалисти Станимира доминира на ринга през по-голямата част от времето и разбира се съвсем заслужено всички съдии гласуваха в нейна полза. Така талантливата боксьорка прибави трета Купа “Странджа” към своя актив от отличия.

И друг българин се увенча с успех на финала на турнира – в категория до 52 кг.  Даниел Асенов надделя с 4-1 съдийски гласа срещу узбека Худойназар Фейзов. Така Тайсъна за втори път в кариерата си спечели Купа “Странджа”.

А след края на двубоите министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели във фейсбук:

“Изключително интересни финали на международния боксов турнир “Странджа”.
За мен беше чест, че заедно с президента на БФБ Красимир Инински, имахме възможността да наградим с почетни плакети за цялостен принос към спорта, послучай 70-годишния юбилей на най-стария международен турнир в Европа, голяма част от победителите в турнира. Беше много вълнуващо за мен.”

СПОДЕЛИ