Жребият прати Станимира директно на 1/4-финал на Европейското по бокс за жени в Мадрид

Снимка: БОК, Костадин Андонов
Снимка: БОК, Костадин Андонов

Само една победа  в категорията до 57 кг. дели нашата шампионка от медал на европейското по бокс за жени в Мадрид, стана ясно вчера. Жребият определи Станимира Петрова – световната и двукратна континентална шампионка да се боксира директно на четвъртфиналите в категория до 57 килограма. Там тя ще се срещне или  Елизабет Фалзон (Малта), или с Вида Рудолф (Словения), според развитието на двубоя между тях двете.

Първата българка на ринга в Мадрид ще е най-леката ни националка Еми-Мари Тодорова, която в категория до 48 килограма ще се бие в първия кръг срещу туркинята Айше Гагирир. Срещата им е днес.

В категория до 51 килограма Габриела Димитрова почива в първия кръг, а във втория в понеделник излиза срещу украинката Тетяна Коб. От втория кръг стартира и 69-килограмовата Мелис Йонузова, която във вторник се бие с Анжела Карани от Италия.

Деница Елисеева (64 кг.)  започва участието си в неделя, когато в първия кръг ще боксира с Франческа Амато (Италия). В същия ден е и битката на 54-килограмовата Златислава Чуканова, която има за съперничка Наталия Рок от Полша.