Станимира Петрова и още петима национали по бокс – в Париж за олимпийската квалификация

Снимка: Българска Федерация по бокс

Асеновградската гордост – боксьорката Станимира Петрова замина с останалите национали по бокс за мъже и жени за Париж, където от 4 до 8 юни ще бъде довършена европейската олимпийска квалификация, която започна в Лондон преди повече от година. Тя е и последен шанс за спечелване на квоти на ринга за Токио. В Париж шестима наши национали ще атакуват квоти.

Националите заминаха в отлично настроение за Париж  и с амбиция за спечелване на 6 от 6 възможни квоти, съобщиха от Българската Федерация по бокс. Целият щаб, начело с главните треньори Жоел Арате и Ангел Ангелов, преминаха през тестове за коронавирус, като всички те са отрицателни.

Снимки: FB/Станимира Петрова
Снимки: FB/Станимира Петрова

При жените Станимира Петрова (57 кг) започва от първия кръг и ще срещне полякинята Сандра Крук. Аслъхан Мехмедова (60 кг) пък ще мери сили на старта с Николета Пита (Гърция). Стойка Кръстева е на победа от квота при 51-килограмовите.

При мъжете Симеон Чамов (75 кг) ще срещне във втория кръг шведа Адам Шартоа. Радослав Панталеев (91 кг) ще боксира с поляка Матеуш Мастернак, а Петър Белберов (+91 кг) трябва да се изправи срещу ирландеца Дийн Гардинър. На място ще стане ясно дали този мач ще се проведе, предвид че от щаба на Ирландия обявиха, че няма да пътуват за Париж. Ако това се случи, то Белберов трябва да срещне във втория кръг Иван Верясов (Русия) или Гюрген Хованисян (Армения).