Стартира обработването на зелените площи срещу кърлежи в Асеновград

Пръскането срещу кърлежи на зелените площи в града вече започна. До момента са обработени с препарати Градския парк и този до „Пешеходния мост“. Пръскано е и на зелените зони в централната градска част.

Паркът между булевард „България“ и улица „Васил Левски“ срещу курлежи е обработен днес. Предвидено е да се пръска и в зелените площи по самия булевард, както и по улица „6-ти януари“. Графикът за обработването на градинки и паркове се изпълненява в зависимост от метеорологичните условия, поясняват от общинска администрация. Предстои пръскането до бившата Инфекциозна болница и зелените зони в квартал „Зъбчето“, след това е планирано да се обезпаразитяват и пространствата зад старата мандра и зад НЧ „Родолюбие“, до Районната противопожарна служба, на улица „Цар Освободител“, така наречената Гарова градинка, както и на площад „България“ (старата пловдивска автогара).
От градската управа напомнят, че преди да се обработят с препарати, зелените площи първо се косят. След приключване на пръскането се поставят указателни табели с датата, на които се посочва, че за период от 24 часа в съответните тревни площи не трябва да се допускат деца и домашни любимци.