Стартира укрепването на свлечената част от ул. „Странджа“ в Асеновград

Отпуснати са над 152 000 лева от държавата.

Община Асеновград съобщава, че Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет (МКВПМС) отпусна средства за изграждане на подпорна стена на улица „Странджа“. Сумата е в размер на 152 253 лева. Част от пътя в посочения участък се е срутил заради свлачищни процеси. От години обектът чака да бъде укрепен и да се възстанови пътната настилка, създавайки опасност за преминаващите автомобили и пешеходци.

Към днешна дата община Асеновград вече разполага с финансови средства за осигуряване на строително-монтажните дейности.

Проектът включва подпорна стена с дължина 35 метра и 50 сантиметра. Височината й във видимата зона ще бъде от 1 метър до 2,40 метра, без фундамента. В горната част на стената ще се изпълни разширение от 75 сантиметра, което позволява изграждане на тротоар, от страна на стената – 1,25 метра. Размерите на пътното платно ще бъдат запазени на 2,25 метра. Тротоарната част ще бъде обезопасен с бетонов предпазен парапет. Предвидено е и цялостна реконструкция на пътната настилка.

Община Асеновград има издадено строително разрешение и стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за обекта. В допълнение, кметът на града доктор Христо Грудев проведе среща с ВиК – Пловдив, по време на която градоначалникът убеди представителите на водното дружество да подменят водопровода в зоната на ремонта.