Стартират „Есенни празници на изкуствата 2021 г.“ в Асеновград

Тази сряда-15 септември, Градската библиотека на Асеновград ще бъде домакин на първото събитие от програмата на община Асеновград „Есенни празници на изкуствата 2021 г.“ . В културното учреждение ще бъде представена изложба по повод 102 години от рождението на Николай Хайтов.

Следващото събитие е насрочено за три последователни дни-17,18 и 19 септември, когато в двора на НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски” ще се състои градски уличен ретро фестивал „30-те години на ХХ век в Асеновград”.

Фестивалът ще започне в 17:30 ч..

Успоредни с това отново на 18 и 19 септември от 17:00 ч. на Facebook страницата на Историческия музей, онлайн ще се състои прожекция на филми с виртуална разходка из трите постоянни музейни експозиции.

На 21 септември от 11:00 ч., отново в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, по повод Деня на независимостта на България, изложба, наречена “Живо наследство“, ще представи интересни документи от библиотечния фонд.

По същия повод празничен концерт на местни певчески състави пък ще огласи централната част на града на 22 септември. Началният час на концерта е 11:30 ч., а мястото-пред Исторически музей – Асеновград.

Последното събитие от програмата е насрочено за 28 септември от 17:30 ч. в дворът на НЧ „Свети преп. Паисий Хилендарски”. Там поетесата Елена Славкова ще представи книгата се „Когато сърцето говори”.