АПИ: Маркировката в платното за Бургас при 194-ти км на АМ „Тракия“ покрива всички нормативни изисквания

„Хоризонталната пътна маркировка в платното за Бургас в района на 194-ти километър на автомагистрала „Тракия“ е проверена с три различни уреда и покрива всички нормативни изисквания“. Това заявяват от Агенция „Пътна инфраструктура“ с уточнението, че това са резултатите от извършената съвместна проверка на маркировката от експерти на Института по пътища и мостове, която е единствената акредитирана изпитвателна лаборатория, от неправителствената организация „Европейския център за транспортни политики“ и изпълнителя на хоризонталната маркировка. Проверката е направена едновременно с три различни апаратури.

Установено е още, че експлоатационните показатели в дясната крайна линия са със стойности надвишаващи значително минималните изисквания за начална експлоатация, съгласно нормативната уредба, и е гарантирана безопасността на движение.

Измерване на дневната и нощната видимост на маркировката в ремонтирания участък от АМ „Тракия“ при 208-ми км в дясното платно за Бургас бе инициирана през миналата седмица. Това бе направено от експерти на Института по пътища и мостове. Констатирано е, че и дневната, и нощната видимост отговарят на изискванията за безопасна експлоатация и гарантират безопасността на движението в ремонтирания участък на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора.