България се сбогува с Иван Ласкин

Днес България се сбогува с актьора Иван Ласкин. Той почина на 6-ти януари тази година на 48-годишна възраст. Ласкин прекара последните си дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност. Новината за смъртта му предизвика различни реакции в социалните мрежи – разбира се имаше както позитивни, така и негативни коментари, от които ще се въздържим в днешния ден. Важното е да припомним, че Иван Ласкин е играл на сцените на почти всички софийски театри, още като студент има роли в Народния театър, МГТ „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. От 1997 до 2014 г. той играе в театър „Българска армия“. Участвал е в десетки български игрални филми, сред които „Васко да Гама от село Рупча“, „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Хайка за вълци“, „Дунав мост“ и „Магьосници“, „Колобър“, „Приятелите ме наричат Чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“ и в над двадесет европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007.
На 28 декември 2018 г. Иван Ласкин бе приет във Военномедицинска академия, където бе държан в изкуствена кома, заради чернодробната недостатъчност, до смъртта си навръх Богоявление.
Поклонението започна днес в 12.30 ч. в храм „Св. Седмочисленици”, където се стекоха стотици хора, за да отдадат своята почит и уважение към родния актьор. Имаше, както известни имена от родното кино и театър, така и съвсем обикновени граждани. Иван Ласкин ще бъде погребан в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

СПОДЕЛИ