Броени часове остават до края на Преброяване 2021

Преброяване 2021 г.

Остават само няколко часа, в рамките на които хората, не успели да се включат в преброяването и да предоставят необходимите данни за нуждите на изследването, могат да го направят.

Припомняме, че възможността да се преброим електронно приключи точно в 24.00 ч. на 30 септември. След това, до 10 октомври, т.е. до края на днешния ден, тези, които не са изпълнили това задължение онлайн, можеха да попълнят картата, предоставена им от преброителите. А включилите се в електронното преброяване, трябваше да предоставят получения код на тези преброители, когато те посетят дома им. Бе уточнено, че дори този код да не се предаде на преброителя, това няма да е фатално за коректността на изследването.

Сега вече Преброяване 2021 е към края си. Но и за изчакалите последния момент се предостави още една възможност – да посетят един от преброителните пунктове, работещи и в последните два дни от преброяването. В Асеновград например в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ се предложи точно такава помощ на неуспелите да се преброят по-рано.

Тази година се провежда 18-ото поред преброяване на населението и жилищния фонд в Република България. При последното такова от 2011 г. бе установено, че населението в страната е точно 7 364 570 души, домакинствата – 3 005 589, а жилищата – 3 887 149. Какви ще са данните от настоящото преброяване, предстои да разберем.