На матура по Човекът и обществото се явиха четвъртокласниците днес

Една от матурите на четвъртокласниците, които в повечето случаи те определят за любима, се проведе днес. Учениците се явиха на Националното външно оценяване Човекът и обществото. Този предмет често се приема като интересен, тъй като материалът, който се изучава включва и неща от ежедневието, а фактите от историята и географията изглежда са по-любими на децата, особено съпоставено с математиката например.
Практиката показва, че обикновено този изпит включва въпроси, свързани с официалните празници у нас, с географските области и техните характеристики, местоположение на родни градове и разбира се исторически въпроси относно управлението на български владетели, важни дати и др. Освен въпроси с посочен верен отговор, четвъртокласниците трябва и да отговарят самостоятелно на част от питанията. Обикновено има снимка на историческа личност, която трябва да бъде разпозната, понякога карта, по която децата трябва да се ориентират и т.н.
Учениците от 4-ти клас вече се явиха на НВО по бълг.език и математика, след днешния изпит за тях остава само още един – след два дни, на 16-ти май децата ще положат матура по Човекът и природата – предмет, който също е сред любимите на родните четвъртокласници.

СПОДЕЛИ