Стотици хиляди посетители събра Роженският събор, който се проведе от 19 до 21 юли

Съборът се организира от Сдружение „Рожен- Наследство в бъдещето” в партньорство с Община Смолян и Община Чепеларе и е включен в Националния културен календар.

На фона на украсените с внушителния роден трибагреник от над 7000 кв. м. Роженски поляни, най- голямото общобългарско събитие на годината съчета пъстротата на фолклорни изпълнения, музейни и етнографски експозиции, занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, млечни храни от фермата, народни веселия и др.

Поредното издание на Събора на народното творчество и животновъдството “Рожен 2019” е красноречиво доказателство, че българският дух е жив. Рожен е уникален събор, който пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отваря сърцето и душата, споделиха присъстващи на събитието.

Екип на ТВ САТ КОМ беше част от Роженския събор във втория му ден, когато музика от всички фолклорни области на страната звучеше на 4 сцени на Роженските поляни в изпълнение на над 3500 участници в Националния фолклорен конкурс. Сред тях бяха и младите асеновградски певици от ФС „Детска песен- Надежда Хвойнева” с художествен ръководител Стойчо Каранлъков, които събраха аплодисментите и овациите на публика и жури.